Blogolás vs Vlogging: Mit kell kezdeni 2021-ben

Blogolás vs Vlogging: Mit kell kezdeni 2021-ben

Ha elakadt a blogolás és a vlogolás között, és azon gondolkodik, mit kezdjen el az interneten, akkor ez a blogbejegyzés az Ön számára. Ennek a blogbejegyzésnek az az oka, hogy hamarosan erről beszélünk, különösen akkor, ha a blogolás és a vlogolás is a következő szintre lép.

Blogolás vs vLogging 2021

Mielőtt elmélyülnék e két témában, hadd röviden tisztázzam a blogolást és a vlogolást:

Mi a blogolás?

A blogolás olyan kommunikációs eszköz, amely írásos szöveges tartalmat tesz közzé az interneten. A blogolás célja gondolatok, ötletek, javaslatok és megoldások előterjesztése. A bloggerek blogokat írnak a kedvenc bloghelyeikre.

Kattintson ide a saját blog indításához 2021-ben.


Mi a Vlogging?

A Vlogging egy videoblogolás , amely nagyjából ugyanazt a célt szolgálja, mint a blogolás, de a vlogolás manapság inkább mesemondó közegként jelenik meg. A vlogolással kapcsolatban azonban nincs előre meghatározott szabály. Bármit megtehetsz, ami neked megfelelő.  

Nézze meg a teljes útmutatómat a vlogolásról is.


Nem mindenki kezdi meg, aki találkozik ezekkel a kommunikációs médiumokkal. A félelmek ellenére nagyon kevés ember megy és kipróbálja.

Nem arról van szó, hogy az egyik közeg jobb, mint a másik, de mindkettőnek megvannak a maga szempontjai és működési módja. Az egyes emberek preferenciáitól függően egyesek a blogolást, mások a vlogolást, mások pedig mindkettőt választhatják.

Megpróbálok rávilágítani mindkét médiumra, és meg kell próbálnia tanulmányozni ezeket a dolgokat, és ki kell választania azt, ami visszhangzik. Sok szerencsét!


Blogolás 2021-ben

A blogolás az egyik legegyszerűbb módja az online pénzszerzésnek befektetés nélkül . Mindenki csinálja, és biztos vagyok benne, hogy megértette a blogolás alapfogalmát. Kétségtelen, hogy el kell kezdened a blogolást , ha még nem csinálod, de most adok néhány pontot, hogy elgondolkodjak a blogoláson, csak azért, hogy megbizonyosodjak róla, hogy megtalálod e kommunikációs eszköz valódi lényegét. Remélem, hogy ezek a pontok sok lehetséges kétséget tisztáznak a blogolással kapcsolatban, amelyek esetleg felmerülnek benned.

A blogok közzététele normává vált a  cégtulajdonosok, vállalatok és szakemberek számára , mivel nagyszerű platformot kínálnak a potenciális fogyasztókkal való kapcsolattartáshoz .

Nézd meg:

Írás

Az első számú dolog, amit ismernie vagy megszeretnie kell, az írás. Ha utálod az írást, akkor a blogolás nem neked való. Érdemes kipróbálni a vlogolást vagy akár valami mást. Ha nem ír vagy nem érdekli az írott tartalom, akkor nem vezethet blogot . Ezért a blogolás nem biztos, hogy nagyszerű lehetőség az Ön számára.

Tudatosság

Az egyik legfontosabb dolog a blogolásban, hogy tisztában kell lennie azzal, miről beszél a blogján. Ha nem ismeri a témát, a végén kevésbé meggyőző vagy rossz minőségű tartalmat fog írni, amely nem fog jól teljesíteni. Tehát ismerkedjen meg és írjon olyan dolgokról, amelyekben biztos lehet, hogy szülői, sportautó vagy kertészkedés. Ne keverje össze a tudatosságot a fülkével. A fülke más dolog; olvassa el a következő pontot.

Fülke

A Niche egy blogtípus, amely megmondja, hogy a blog milyen tartalmat tesz közzé. A fülke lehet sport, amerikai futball, lakberendezés, fényképezés, Adobe Photoshop vagy galamb. Bármi lehet, amiről beszélni szeretne a blogján. A bloggerek azt a rést választják, amelyiknek 100% -ban kényelmes a tartalomírás. Ha blogot akar létrehozni, akkor először találjon ki egy rést. Gondolj arra, amiért rajongsz, és mindig szeretsz erről beszélni. Lehet, hogy hollywoodi szuperhősök, vagy golfozni vagy tojást sütni.

Bevételszerzés

Ha kíváncsi arra, hogy belekezdjön a blogolásba, annak egyik oka az online pénzkeresés lehet . Igaz, hogy bevételre tehet szert a blogjával. Valójában a bevételszerzési lehetőségek korlátlanok. Elmúltak azok az idők, amikor csak a Google Adsense volt az egyetlen lehetőség, és senki sem tudja, mit tegyen. Pénzt kereshet blogjával különféle eszközökkel, például affiliate marketing útmutatóval , szabadúszó munkával és a Fiverr-en való munkával .

Például néha még a blogomban is használok affiliate marketing amazont, például a Best 4k Curved Monitorok cikkénél , az amazon affiliate program segítségével átirányítottam a felhasználókat, amikor 4k tv-t terveznek vásárolni.

Tehát most rajtad múlik, hogy el kell-e kezdeni a blogolást. Ne kezdjen blogolni csak azért, mert én csinálom, vagy sokan mások. Valójában kérdezd meg magadtól, hogy meg akarod-e csinálni vagy sem. Neked kell sokáig leülnöd és sürgölődnöd, hogy a blogolás révén stabil jövedelmet szerezz. Ha szereted a blogolást, akkor érdemes ezen az úton haladni. Ne hagyja abba a munkáját, és ne állítsa le a fő üzleti tevékenységét, amíg nem sikerül a blogolás és a jövedelem nem lesz egyenletes. Ha csak részmunkaidős bloggerként indul 2018-ban, akkor most ismeri az alapokat.


Vlogolás 2021-ben

Ha kíváncsi arra, hogy a vlogolás a te dolgod lehet, akkor olvassa el a blog bejegyzésének többi részét, hogy megtudja a választ. Ön képes lesz arra a következtetésre jutni, hogy el kell kezdenie a vlogolást, vagy sem.

  • A Vlogging megkezdésének okai
  • Hogyan lehet elindítani a Youtube csatornát
  • Miért érdemes elindítanod egy YouTube-csatornát?

Kétségtelen, hogy a YouTube mára az online pénzkeresés számos módjának egyikévé vált,   amely a vloggerek elsődleges bevételi forrása, és a vloggerek többsége ettől függ. Saját maga láthatja, hogy a legnépszerűbb vloggerek mennyi  nézettséget és feliratkozót vonzanak  a YouTube-csatornáikon

Itt van négy pont, amelyet tudnia kell:

A kamera bizalma

Nem bátortalanítom el, vagy nem szükséges dolog, hogy el kell kezdenünk. Ha szeretsz videókat készíteni, akkor az idő múlásával növekszik a bizalom. Annak tisztázása érdekében, hogy a kamera magabiztossága miatt kényelmesen nézhet ki a kamera. Ha vlogolni szeretnél a YouTube-on, próbálj meg nyugodt maradni, és ne gondold túl a hangminőséget. Röviden: legyen kényelmesebb a bőrében.

Camera Gear

Lehet, hogy a YouTube-on sokat mondanak neked, hogy jó minőségű fényképezőgépet vagy mikrofont kell szerezned. A YouTube-on szereplő emberek nagyon őszintén nézik meg véleményüket. Legtöbbjük azonban nem alkotó, ezért nem értik, mi kell egy videó elkészítéséhez és oda való elhelyezéséhez. Tehát soha ne aggódjon a fényképezőgép minősége, felszereltsége és szerkesztőszoftvere miatt. Nem változtathat meg más véleményén, ezért inkább arra koncentrálj, amit szeretsz. A világ legnépszerűbb YouTube-felhasználói kis családi kamerákkal kezdtek, és amit nem tettek, az leszokott. Tehát kezdje el bármit, amellyel filmezheti vlogjait vagy videóit, és tegye oda. Nézze meg a legjobb költségvetésű vlogging kamerák listáját, hogy kiválasszon egyet magának.

Történetmesélés

Az egyik legjobb vlogolási tipp a mesemondás lenne. Mindig próbálj meg néhány történetet megjeleníteni a vlogjaidban. Azok a blogok, amelyek nem rendelkeznek világos elbeszéléssel vagy sztorival, nem vonzzák a nézőket, és az előfizetők valószínűleg leiratkoznak, ha úgy gondolják, hogy nem érdekli őket az alkotó álláspontja. Tehát a mesemondás készségében sok minden van, például mi a cselekmény, hogyan lehet megosztani, hol forgat, és mit mond. Mindezek az elemek összekeveredve létrehoznak egy történetet.

Állítsa be az alapszabályokat

Mielőtt elkezdenéd a vlogolást , ne felejts el meghatározni néhány alapszabályt, hogy mit fogsz mutatni a vlogjaidban , mit nem, kit tehetsz közzé a vlogokban és mit nem. Ez egy vloggeren és a helyzeten is múlik. Például néha tartózkodik valahol, és úgy érzi, hogy vlogot kellene készítenie , de a vezetőség azt mondja, hogy itt nem rögzíthet videót vagy képeket. Tehát lehet, hogy bizonyos pontokon be kell tartania a szabályokat és előírásokat. Hasonlóképpen megadhatja azokat a szabályokat is, amelyekben a legtöbbször hol forgat, hol pedig nem. Megnézheti a legjobb vloggerek vlogjaiban, hogy néha engedélyt kérnek, ha valaki körül forgatják a vlogot, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy jól vannak-e velük filmezni.

Tehát ezeket egy új vloggernek tudnia kell, ha valaki alig várja, hogy karrierjét megkezdje a vlogolásban. Kétségtelen, hogy a vlogolás manapság forró, és a YouTube tele van nagyszerű blogokkal. De tudnod kell, hogy időbe telik a növekedés, különben nem nőhetsz olyan gyorsan, mint bárki más hónapok alatt. Számos tényező befolyásolja a videók rangsorolását a YouTube-on. Ezt a blog jövőbeni cikkében tárgyaljuk.

Youtube korlátozások

Mivel a vloggerek többsége a Youtube-tól függ, hogy tárolja adatait, mindig jó ötletnek tűnik megtanulni, hogy a Youtube milyen tartalmat fogad el, és mi nem.

Például a  YouTube  nem engedélyezi gyűlöletkeltő tartalmat, fenyegetéseket, zaklatásokat, erőszakos vagy grafikus tartalmakat, meztelenséget, spameket vagy csalásokat, vagy más csatornának való megszemélyesítést.


További kérdések a blogolásról / a vlogolásról

Mi a különbség a vlogger, a blogger és a YouTuber között?

Véleményem szerint a Youtuber valójában egy Vlogger.

A Vlogger az, aki videókat tölt fel a youtube-ra és más platformokra. Tehát, ha feltöltöd a Youtube-ra, akkor Youtuber leszel, ha a Facebookra töltesz fel, akkor Facebookerré válsz.

Míg a Blogger olyan személy, aki írott (főleg) tartalmat töltött fel egy olyan platformra, mint a WordPress, a Blogspot vagy az ön által tárolt tartalom.

Lehetek egyszerre Blogger és Vlogger / Youtuber?

Valójában azt javaslom mindenkinek, hogy váljon Blogger és Vlogger, és kapcsolja össze mindkét tartalmát egymással a szélesebb közönség elérése érdekében.

18 évesnél fiatalabb vagyok, válhatok még bloggerként vagy vloggerré?

Igen, nincs korhatár, ha vloggerré vagy bloggerké válsz.

Milyen gyorsan tudok pénzt keresni?

30 naptól néhány hónapig vagy néhány évig kezdhet keresni. Mindez a következetességen, a marketingen és a fülke versenyén múlik.

Mennyit kereshetek a blogolással?

Harsh Agarwal átlagosan havi 30 000 dollárt keres a blogolásból, a jövedelmi jelentései szerint. Azonban csak egyetlen blogger, és sok olyan blogger van, aki sokkal többet keres, mint ő. Tanulja meg, hogyan lehet pénzt keresni a blogolással, hogy megértsék a blogforgalom bevételszerzésének különböző módjait.

Mennyit kereshetek azzal, hogy Vlogger vagy Youtuber leszek?

Nincs korlátozás. Ha tudni akarod, mennyit keresnek a Youtuberek , meg fog lepődni, ha tudod, hogy egyesek havonta akár dollár milliókat is keresnek. Van egy teljes útmutatóm a pénzkeresésről a Youtube-on, ahol megvitattam az online keresés különféle módjait és technikáit a vlogolás segítségével.

 


Ajánlott olvasmányok:

Pénztár
  • Hogyan lehet elindítani a Youtube csatornát
  • Mi a Vlogging? Hogyan kezdjük el a Vlogging karrierjét
  • Teljes útmutató a blog indításához 2021-ben
  • Hogyan lehet elindítani a videomarketinget?
  • A legjobb Vlogging Camera  Vlogginghoz

Következtetés a Blogging vs Vlogging [Youtuber] -ről 2021-ben

Megpróbáltam megvitatni a kulcsfontosságú stratégiákat arról, hogy milyen tényezőkre kell figyelnie, mielőtt elkezdené a blogolást vagy a vlogolást. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Van, aki az egyiket, mások pedig mindkettőt. A választás a tiéd. Ha írásban tudja magát jól kifejezni, akkor az írás előrelépés, és ha jó kommunikációs és prezentációs készségekkel rendelkezik, megpróbálhatja a vlogolást. Természetesen mindkét dolgot együtt is megteheti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *