Începerea unei vorbiri publice: un ghid pentru începători

Începerea unei vorbiri publice: un ghid pentru începători

Dacă crezi că e înspăimântător, ai dreptate. Este înfricoșător, dar, în același timp, s-ar putea să doriți să o faceți în viață.

Nu veți găsi un prezentator care să nu fi fost speriat să vorbească în fața oamenilor de la început.

Acest proces aduce ceea ce este necesar pentru a fi un vorbitor public perfect. În plus, căutarea și pasiunea de a-i ajuta pe ceilalți, de a ne schimba viața și de a schimba viețile altora ajută și în cauză.

Acest articol va schimba modul în care gândești și, sperăm, până la sfârșitul articolului, s-ar putea să nu-ți mai fie frică de vorbirea în public.

Cum să câștigi un spectacol public?

Cheia pentru a câștiga în vorbirea publică nu este doar să le spui altora de ce ești capabil sau despre care știi multe, ci în schimb să-ți educi și să-ți ajuți publicul. Când îți schimbi atitudinea de la o persoană timidă la cineva care îi poate ajuta pe alții, începe să-ți dea încredere să vorbești.

Avem tendința de a performa mai încrezători atunci când știm că munca noastră se schimbă. Este interesant faptul că publicul îți oferă feedback foarte repede sau pune întrebări sau este interesat de mai multe lucruri. Deci, în timp, începeți procesul de implicare. Când intri în groapa vorbirii în public, realizând videoclipuri și interacționând cu oamenii pe social media, simți că totul este atât de normal în ceea ce privește vorbirea.

De fapt, dacă ești unul dintre acei oameni care se simt disperați când fac lucruri care nu le plac, se plictisesc de rutina lor plictisitoare.

Știu că dacă este în tine, vei deveni unul.

Mai devreme sau mai târziu, în cele din urmă, ai face ceea ce vrei.

Atunci de ce să nu acționezi astăzi și să începi să-ți cauți adevărata forță.

Dacă ai crezut vreodată că aparții pe scenă, dar nu ți-ai dat seama cum să te conectezi cu oamenii de pe scenă, citește mai departe.

Pas cu pas pentru a fi vorbitor public în 2021

În acest articol, vă voi învăța cum să fiți un vorbitor public.

Sunteți gata?

S-o facem.

Iată patru lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a începe să vorbiți în public:

Găsește-ți treaba

Primul pas pe care trebuie să-l dai seama este să-ți identifici lucrul. Prin „afacerea dvs.”, vreau să spun că știți sau vă bucurați de orice în timp ce o faceți. Aceasta se numește afacerea dvs. Deci, găsiți acel lucru și creați un discurs public în jurul acestuia. Poate puteți vorbi bine urdu sau puteți învăța oamenii cum să folosească rețelele sociale. Aceasta va fi forța ta, așa că mai bine faci un bilanț.

Îmbunătățiți-vă abilitățile

Odată ce ți-ai identificat lucrul, următoarea parte esențială este perfecționată în ambarcațiunea ta. Aceasta înseamnă că trebuie să vă dezvoltați abilitățile pentru a domina nișa. Un vorbitor public este adesea văzut ca un expert într-un anumit domeniu. Dacă doriți să construiți o personalitate de vorbire publică, ar trebui să vă duceți afacerea la nivelul următor și să deveniți un profesionist la aceasta.

Consumul de conținut

Una dintre cele mai importante cerințe pentru a deveni vorbitor public este consumarea conținutului altora. Ar da nu numai cunoștințe, ci și viziunea sa. Dacă nu citești cărți, urmărești YouTube / Netflix, urmărești alți experți și interacționezi cu oamenii, nu vei face suficient. Deci, încercați să consumați mult conținut pe diferite platforme și căi și să câștigați cât mai multe cunoștințe posibil.

Aveți grijă la concertele de exprimare liberă

Ultimul pas care este esențial pentru începătorii de vorbire în public este să acorde atenție concertelor gratuite de vorbire în public. Desigur, nimeni nu vă va plăti pentru a vorbi dacă nu i-ați văzut vorbind la vreun eveniment. 

Cel mai bun mod de a dezvolta o carieră de vorbitor în public este de a începe libera exprimare. Nu numai că ți-ai dezvolta încrederea în sine, dar ți-ai crea și portofoliul ca vorbitor public. Unii s-ar gândi de ce ar trebui să vorbești gratuit atunci când alții plătesc. Acest lucru se datorează faptului că sunteți nou și trebuie să vă consolidați influența, relațiile publice și credibilitatea. Ceilalți vorbitori salariați au reușit să facă acest lucru de ani de zile. Prin urmare, este mai bine să nu te comparați cu ceilalți. Nu te feri de libertatea de exprimare la început; ar fi un ajutor imens pe parcurs.

Concluzie

Pentru a încheia articolul, aș spune că este minunat să fii interesat de vorbirea în public. Dacă vrei să devii vorbitor public, ești unul dintre procentul foarte mic de oameni care vor să vorbească în fața celorlalți. Sigur, este nevoie de puțină încredere, dar, din nou, dacă nu ești bun în ceea ce încerci să fii expert, ai atrage un public.

Situația ideală pentru orice inițiator de vorbire în public ar fi să fi făcut o treabă extraordinară din ceva pe care îl poți împărtăși lumii. Nu este doar o întrebare de o singură dată, vă puteți împărtăși povestea, ideile și gândurile în anii următori. Tot ce trebuie este ca ceea ce se spune este adevărat.

Prin urmare, acordați o atenție deosebită credibilității și conștiinței de sine, atunci nimeni nu vă poate împiedica să deveniți un vorbitor public.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *